Dobro dosli

aa

subota, 30. travnja 2016.

JOŠ JEDNA GENIJALNA IDEJA ZA FARBANJE JAJA




Ovo je jedan od najlakših načina da ofarbate jaja, a da to bude nešto potpuno otkačeno. Nisam neki stručnjak za dekoraciju, ali ovo je toliko prosto i kreativno da sam čak i ja uspela :)
Boja za farbe + ulje, i dobije se ovaj super marble efekat, kao ona šara u klikerima :) Fora je u ulju koje mestimično dozovoljava boji da se primi. Najbolje rezultate sam dobila na primercima koji su služili za fotkanje, mislim na ove mališane u čašama. Pošto su morali da provedu neko duže vreme u boji i ulju, efekat na njima je bio najbolji.



Pokušala sam da radim i dvobojne varijante, da prvo klasično ofarbam jaja pa da potom umočim u farbu sa uljem, negde se primilo, negde nije. Za ovu tehniku najbolje je da koristite što svetlija jaja, ako nađete ona bela to bi bilo super.
Za još ideja, pogledajte Marijinu i Oljinu dekoraciju jaja u našem Uskršnjem kuvaru, gde vas čekaju i recepti za Uskršnju trpezu.

DEKORACIJA USKRŠNJIH JAJA / JAJA KAO KLIKERI
Potreban materijal:
• jaja
• farbe za jaja u prahu
• ulje



• sirće

Priprema:
Za ovu tehniku najbolje je koristiti jaja sa što svetlijom ljuskom, kako bi efekat bio vidljiviji. Jaja skuvajte pa ostavite da se ohlade. Svaku boju rastvorite u toploj vodi u posebnim činijicama. U svaku dodajte po kašiku ulja i sirćeta. Kašičicom promešajte vodu pa brzo spustite jaje i kašičicom ga vrtite u krug. Izvadite na papirnati ubrus pa obrišite. Za jači efekat, možete jaja ostaviti u boji par minuta, pa izvaditi i obrisati. Dodatno premažite sa uljem.

Nema komentara:

Objavi komentar