Dobro dosli

aa

nedjelja, 29. svibnja 2016.

ČUDO KOJE SU ČEKALI OBOLJELI OD RAKA Nova revolucionarna metoda obećava nemoguće!

Hemoterapija-oboleli-od-raka-bolnica

Odlične vijesti nam stižu iz svijeta medicine! Naučnici su konačno razvili terapiju koja je u stanju da izliječi čak i osobe kojima je rečeno da su u neizliječivom, posljednjem stadiju raka!

U pitanju je imunoterapija, metoda koja koristi prednosti imunog sistema oboljele osobe i u “podučava” samo tijelo kako da se pokrene i bori protiv tumora, sve dok ga ne savlada. Ovo dostignuće predstavlja jedan od najvećih iskoraka u liječenju malignih bolesti u posljednjih nekoliko decenija otkako je otkrivena hemoterapija.

Pacijenti, kojima je rečeno da će poživjeti još samo koji mjesec, sada vode potpuno normalan život. Do sada se ova metoda pokazala uspješnom kod nekih od najsmrtonosnijih vrsta tumora, kao što su rak pluća ili rak kože, a testirana je i kod oboljelih od raka bubrega, bešike, glave i vrata. Uspjeh ove metode predstavljen je na kongresu Američkog udruženja za kliničku onkologiju, održanom u Čikagu. Pogledajte samo sken Britanke Viki Braun, penzionisane profesorice kojoj je rečeno da će zbog raka pluća, čije metastaze su se raširile po čitavom grudnom košu, umrijeti za nekoliko mjeseci: Iako joj se tumor vraćao dva puta, ona je zahvaljujući uspjehu imunoterapije i dan danas živa i zdrava, a tumor se smanjio na veličinu igle. – Vidio sam ove lijekove na djelu.

Uspjevaju da se izbore sa najrazličitijim vrstama tumora. Mislim da se nalazimo na početku jedne potpuno nove ere u liječenju raka! – rekao je Vikin lekar, konsultant onkologije James Larkin iz “Royal Marsden” bolnice u Londonu.

(Avaz.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar