Dobro dosli

aa

utorak, 31. svibnja 2016.

NE POSTOJI BOLJI SPOJ KROMPIRA I SIRA NEGO ŠTO JE KOD OVO PITE...TOPLO JE PREPORUČUJEM




Sastojci
800 g krumpira
200 g naribanog sira (ja sam koristila Grana Padano)
1 luk
4 dl mlijeka
2 jaja



80 g maslaca
po želji sol, papar, bosiljak, origano i malo crvene mljevene paprike

Priprema
1.
Krumpir ogulite i naribajte. Luk nasjeckajte na sitno. U zdjeli istucite jaja, a maslac rastopite na laganoj vatri. U većoj zdjeli pomiješajte naribani krumpir, mlijeko, jaja, naribani sir, luk, otopljeni maslac i začine. Dobro promiješajte kuhačom da dobijete ujednačenu smjesu.
2.



Smjesu izlijte u maslacem namazanu vatrostalnu posudu i pokrijte je aluminijskom folijom. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko sat vremena, a onda skinite foliju i zapecite još 10-ak min dok se ne stvori fina rumena korica.
3.
Režite na manje kockice i poslužite kao prilog uz salatu. Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar