Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

ONO ŠTA MASLAČAK LIJEČI NI JEDAN DRUGI LIJEK NE MOŽE: POGLEDAJTE IZVANREDNA LJEKOVITA SVOJSTVA

maslacak-bilje_702x391

Obogatite vašu ishranu čudesnim maslačkom, razlozi su nevjerovatni…

Kako potiče stvaranje žuči i snižava nivo holesterola, korijen maslačka se u tradicionalnoj indijskoj medicini (ayurvedi) upotrebljava kao sredstvo za liječenje mnogih ozbiljnih bolesti jetre, uključujući cirozu i hepatitis. Osim toga ljekoviti sirup pojačava apetit i pospješuje varenje hrane, te olakšava probavne smetnje.


  Također, svježe iscijeđen sirup od maslačka zahvaljujući materijama s jakim antibakterijskim i protuupalnim dejstvom, značajan je i u liječenju različitih infekcija.

Svježe stabljike biljke veoma su djelotvorne u slučaju kamena u žuči, te mogu regulisati metabolizam, pročistiti krv, a odličan su prirodni lijek za želudac.

Ne zaboravimo sok od maslačka za dijabetes je odličan izbor, potpuno je neškodljiv, stimuliše stvaranje insulina, pri čemu zadržava niske nivoe šećera u krvi.

Ovaj napitak potiče znojenje, širi pore i štiti našu kožu. Može da se primjeni direktno na područjima zahvaćenim aknama i sprečava mikrobiološke infekcije. Zbog obilja vitamina C u svom sastavu pospješuje zarastanje rana, a ožiljke čini manje vidljivim. Osim navedenog uspješan je u liječenja ekcema, različitih zadebljanja na koži, ublažava svrabež i crvenilo.


  Naučnici su dokazali da ova blagotvorna biljka ima nevjerojatnu sposobnost ispiranja toksina iz organizma, također ona uspješno snižava nivo mokraćne kiseline. Uz to preventivno djeluje kod bolnih i ukočenih zglobova, poboljšava njihovu pokretljivost.

Nema komentara:

Objavi komentar