Dobro dosli

aa

nedjelja, 29. svibnja 2016.

Tradicionalan recept za uvijek savršene buhtle - u mojoj varijanti s crnim brašnom i smeđim ... ...fine, mekane i mirišljave, jednostavno se tope u ustima…




Među nekoliko recepata evo i mog recepta za buhtle 🙂 Ova je količina
dovoljna za veličinu lima od torte 26-28 cm.
Sastojci
Tijesto
50 dag brašna
prstohvat soli
1dl mlakog mlijeka
1 jaje
2 žumanca
1 limun (naribana korica)
5 dag šećera
1 dl mlake vode
20 gr kvasca (pola kockice)
Ostalo
5-10 dag maslaca ili margarina za
premazivanje i pleh
šećer u prahu za posipanje
pekmez od šljiva ili neka
marmelada, a može i nutella ili
čokolada
Priprema
1. U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga
miješati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu
40-tak minuta da se digne.
2. Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati tako da bude
prst debelo. Narezati na pravokutnike te na svaki žlicom staviti punjenje po želji. Ja
sam na polovicu stavila marmeladu, a na ostatak nutellu.
3. Zaviti svaki pravokutnik sa punjenjem u lopticu. Paziti da je dobro zatvorena sa svih
strana kako se nebi otvorila prilikom pečenja.
4. Svaku lopticu umočiti ili kistom premazati sa svih strana otopljenim malacem pa ih
odmah slagati u lim od torte (ili neki drugi s visokim stranicama) koji ste isto tako
premazali maslacem. Ponovno pokriti toplom krpom i staviti na toplo da uzađu još
jednom.
5. Pecite ih na srednje jakoj vatri nešto više od pola sata. Poslužite tople, pošećerene.
Posluživanje

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar