Dobro dosli

aa

srijeda, 29. lipnja 2016.

RANO UPOZORENJE- ZNAKOVI KOJI UZROKUJU DEBLJANJE I UBRZANI UMOR




Ljudi se često žale kombinacije simptoma, uključujući neočekivani dobitak težine, neobjašnjivu umor i niske razine energije, što


nijejasan pokazatelj nekog zdravstvenog problema.

Međutim, stručni liječnici znaju što tražiti kad im pacijenti žale ovih simptoma i početak provođenja testa i analize kako bi se utvrdilo uzrok problema. Često su testovi otkrivaju razinu šećera u krvi u prije-dijabetes raspon koji se može objasniti ove simptome.
Povišene razine šećera u krvi su često posljedica velike potrošnje bijelog brašna, rafiniranog šećera i žitarica i sličnih nezdravih sastojaka. Ako vaša dijeta ne sadrži ove stavke, problem leži negdje drugdje.

Vaši simptomi mogu biti rezultat od “zdravih ugljikohidrata” koju konzumiraju, odnosno cjelovite žitarice kao što su quinoa, zobene pahuljice, smeđa riža, visoki glikemijski voća kao što su mango, lubenica i ananas, i škroba hrane kao što su grah i slatki krumpir , Iako ove namirnice su vrlo koristane za većinu ljudi.

Ovdje su neke od najčešćih simptoma netolerancije ugljikohidrata, a ako se pojave neke od njih ste vjerojatno pate od ovog stanja:
Prekomjerna tjelesna težina
Anksioznost, depresija
Umor, posebno vidljiv nakon obroka bogatog ugljikohidrata


  magla



nekontrolirani apetit
mišići bol

Bol u zglobovima
Vrtoglavica i lakomislenost
problemi kože
Povišene razine šećera u krvi, u gornjem rasponu od “normalno” ili izvan nje
hormonalni problemi
poremećaji spavanja
Ako osumnjičeni da ste ugljikohidrata netolerantan trebali pokušati izbjegavati namirnice kao što su mahunarke, žitarice, voće i škroba povrća za oko dva tjedna. Ako primijetite poboljšanje u tom periodu to je potvrda svoje ugljikohidrate netolerancije. Ako nije možda problem leži negdje drugdje.

  Ako ste utvrdili da niste ugljikohidrata netolerantni možete nastaviti sa svojom uobičajenom prehranom bez ikakvih ograničenja i provesti neke više test za određivanje problema.

http://jednostavnirecepti8.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar