Dobro dosli

aa

nedjelja, 31. srpnja 2016.

INFORMIRAJTE SE NA VRIJEME: 10 LAŽNIH namirnica koje svakodnevno koristite, a pune su otrovnih hemikalija!

547845745


Ovo je lista 10 nezakonitih proizvoda koji dolaze iz Kine i savjetujemo vam da dobro razmislite prije nego što ih kupite. Niste ni svjesni kakve opasne materije mogu sadržati ove namirnice…

Lažna jaja

84584


Ova jaja sadrže alginsku kiselinu, želatin, kalcijum-hlorid, vodu i vještačku boju. Ljuska je napravljena od kalcijum-karbonata. Konzumacija ovakvih jaja može izazvati gubitak memorije.



Orasi punjeni cementom


hg656


Svinjetina umesto govedine

Pošto je svinjetina u Kini mnogo jeftinija od govedine,  mnogi restorani podmeću svinjetinu umesto govedine. Ljekari kažu da ovako obrađeno meso može izazvati postepeno trovanje, čak i karcinom.



Lažni grašak


Lažni grašak se pravi od stočnog graška i soje, dodaje se zelena boja i natrijum-metasulfit  Ovo je prehrambenoj industriji zabrenjeno da koristi u proizvodima jer može izazvati karcinom.


Bejbi formula


Formula sadrži malo hranjivih materija i verovatno je napravljena od krede, a kod djece se razvija bolest glave zbog koje se glava djeteta napuše , a ostatak tijela propada.



Industrijska so umjesto kuhinjske


Industrijska so je jako nezdrava za ljude i ona je mnogo jeftinija od kuhinjske soli. So može da izazove mentalne i fizičke probleme, hipotiroidne probleme i poremećaj reproduktivnog sistema.

Blato umjesto crnog bibera


Proizvodi se u Kini naravno. Umesto crnog bibera prodavano je blato, a umjesto bijelog brašno.



Lažna tjestenina


Istraživanje je pokazalo da je napravljena od kukuruza, voska i mastila koje im je davalo boju.



Lažni ginseng


Ginseng je korijen koji se u Kini dugo koristi u medicinske svrhe. Prodavci su ginseng kuhali sa šećerom kako bi bio što teži. Prirodni ginseng sadrži 20% šećera, dok ovaj sadrži 70%.

Plastična riža




Velike količine plastične riže pronađene su u Kini, uglavnom je pravljena od od krompira i sintetičke smole. Korištenje ovakve riže dovodi do karcinoma.


megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar