Dobro dosli

aa

nedjelja, 31. srpnja 2016.

PATITE OD NADUTOG STOMAKA? Ona se riješila nadutog stomaka za SAMO 12 sati… EVO KAKO

876


Tifanny Brien, poznata fitnes blogerka objavila je jednu „ loš dan“ sliku, sa namjerom da edukuje druge ljude o brizi o svom tijelu.

Naime, Tifanny je postavila jednu pored druge sliku nje same gdje izgleda stvarno naduto, i druge gdje je njen stomak potpuno ravan.

876

Ona je objavila da su ove slike nastale u razmaku od samo 12 sati prvo se slika prije nego što je otišla u krevet, a drugi put nakon što se probudila.

Razlozi zbog kojih je njen stomak bio nadut su: nedostatak sna, hormoni i nezdrava ishrana. U svom postu ona je dodala da je patila od nadutosti mnogo godina prije nego što je odlučila poduzeti nešto povodom toga.



Ona je rekla da je otkrila da je nadutost potaknuta jedenjem određene hrane i bavljenjem određenim aktivnostima koje uzrokuju stres.

Postoje mnogi razlozi zbog kojih možete imati napuhan stomak. Postoje neka dugotrajna stanja koja uzrokuju nadutost, uključujući razdražljivost crijeva i celijakiju bolest.

Važno je napomenuti da nadutost može biti itekako pogoršana stresom. Drugi problem može biti netolerancija na hranu, a mnogi toga nisu ni svjesni.

Njeni savjeti za efikasno liječenje nadutosti su:

Počnite pisati dnevnik ishrane i bilježite gdje i kada ste napuhani
Koristite preparate za zdravlje crijeva kao što su multivitamini i probiotici
Da umirite svoja crijeva pijte čaj od peperminta.
Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.


megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar