Dobro dosli

aa

srijeda, 31. kolovoza 2016.

75% uobičajene PILETINE je kancerogeno! Uradite ovu zamjenu odmah…

34575


Bogata pesticidima i drugim otrovnim tvarima i farmske životinje nose ozbiljnu opasnost za ljudsko zdravlje.

Sa druge strane, organski othranjene domaće životinje i prehrambeni proizvoda su prirodni, pružaju samo najbolje i najzdravije supstance osobama kako bi zadržali svoje zdravlje optimalnim.

Prema FDA najveća prijetnja, kada su domaće životinje u pitanju su kokoši. Odrastaju u nezdravoj okolini, prisiljeni okruženju, kokoši mogu proizvoditi meso i jaja puna opasnih tvari, koja su često alarmantana za zdravlje.



Arsen predstavlja hemijski element, koji može biti organskog ili anorganskog porijekla. Obje verzije su prilično nezdrave za ljude i životinje, međutim anorganski arsen je daleko više štetan i dokazano je da je kancerogen.

Određene namirnice ili svakodnevne navike nas lako mogu dovesti do izlaganja anorganskom arsenu, uključujući i pitku zagađenu vodu i konzumiranje određenih prehrambenih proizvoda, kao što su riba, školjke, meso, mliječni proizvodi i perad.

Konstantna izloženost arsenu će izazvati ogromne zdravstvene probleme kao što su dijabetes, kardiovaskularne bolesti i toksičnost živčanog sistema. Glavni simptomi koji proizlaze iz izloženosti anorganskom arsenu su:

Bolovi u trbuhu
Povraćanje
Krutost i ukočenost
Proljev
Grčevi mišića
U najgorem slučaju ekstremna izloženost anorganskom arsenu može dovesti i do smrti!



Što se tiče raka, arsen najčešće može izazvati rak kože, dok u nekim slučajevima rak mjehura i rak pluća.

Iako izbjegavanje arsena u potpunosti nije moguće, prebacivanje na organske proizvode i sigurnu i testiranu vodu može pridonijeti očuvanju zdravlja i ograničiti izloženost toksinima.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu stranicu i podijelite sa svojim prijateljima.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar