Dobro dosli

aa

srijeda, 31. kolovoza 2016.

FANTASTIČNE upotrebe ASPIRINA za koje vjerovatno niste znali! Br. 4 će vas ŠOKIRATI!

If-You-Crush-Aspirin-And-Rub-It-Into-Your-Hair-This-Is-What-Happens.-I-Can’t-Wait-To-Try-This-500x267


Salicilna kiselina se koristi za ublažavanje bolova i upala još od 5. stoljeća. Osim toga, to je efikasan lijek u prevenciji zgrušavanja krvi i bolesti srca. Salicilna kiselina je glavni sastojak Aspirina i stoga se preporučuje da imate aspirin u svakom trenutku. Evo nekih od iznenađujuće korisnih upotreba aspirina, osim što se koristi kao ubojica boli.

Podmlađuje kožu
Aspirin sadrži salicilnu kiselinu koja može napraviti vašu kožu kristalno čistom. On smanjuje otekline, crvenilo i akne zbog svoje sposobnosti da eliminiše prekomjerna ulja i mrtve stanice kože. Zdrobite 5 aspirin tableta i pomiješati ih sa ¼ čaše vode, i jednom kašičicom meda. Nanesite pastu na kožu i ostavite da djeluje 10 minuta. Isperite toplom vodom. Možete koristiti svakodnevno, tjedno, ili mjesečno dok ne dobijete željene rezultate.

Vaš cvijeće će trajati duže
Možete jednostavno dodati slomljen aspirin u vodu kojom zaljevate cvijeće u i ono će trajati mnogo duže.

Uklonite mrlje od znoja
Zdrobite dva aspirina i kombinirati sa ½ šolje tople vode. Potopite mrlju u ovo rješenje za dva do tri sata, i mrlja će nestati.



Vraćanje boje kosi
Hlorisana voda može imati negativan učinak na boju kose, posebno ako imate svijetlu boju kose. Srećom, možete joj vratiti savršen sjaj rastvaranjem 6-8 aspirina u čaši tople vode. Utrljajte rezultirajući rješenje na kosu i ostavite da djeluje 10-15 minuta.

http://www.narodnilijekovi.info/

Nema komentara:

Objavi komentar