Dobro dosli

aa

srijeda, 31. kolovoza 2016.

LIŠĆE PAPAJE balansira šećer u krvi i pojačava IMUNITET!




Home » Uncategorized » You are reading »
LIŠĆE PAPAJE balansira šećer u krvi i pojačava IMUNITET!AdminAugust 31, 2016 LIŠĆE PAPAJE balansira šećer u krvi i pojačava IMUNITET!2016-08-31T08:38:50+00:00 Uncategorized No Comment ShareTweetPlus+Pin this




Iako većina nas preferira voče, prava moć papaje leži u lišću. Kada je testirano, lišće je bilo gorko zbog toga što je bogato fitonutrijentima – a odatle doze njegove terapeutske sposobnosti.

Ovo lišće se može korsititi da pomogne i kod unutrašnjih i kod vanjskh problema.

Lišće apaje balansira šećer u krvi i ojačava imunitet

Prema studiji iz 2014. godin, lišće papaje ima hipoglikemijski uticaj na ljudsko tijelo. Oni također povećavaju nivo glukoze u krvi za samo 4 dana nakon injekcije.

Ista studija tvrdi da metabolički prekid koji je proizveden od dijabetesa može biti poboljšan od strane tečnog ekstrakta lišča papaje.

List papaje sadrži smjedu atioksidanata za koje je dokazano da pomažu u smanjenju sekundarnih komplikacija dijabetesa kao što je oksidativni stres, oštećenje bubrega i masna jetra.

Čaj od lišća papaje – recept

Lišće papaje je nejefikasnije ako je skuhano kao čaj.

Da pripremite ovu infuziju, treba vam 10 listova i galon vode. Samo dodajte lišće u vodu i pustite da se skuha dok voda ne otpusti četvrinu svog sadržaja.

Ostavite da se ohladi prije konzumiranja. Pijte male doze za detoksifikaciju, da ojačate imunološki sistem i i izliječite lošu probavu. Možete ga također konzumirati i kao obični tonik.


 


Važno: Morate znati da je zajedničko kod biljaka da izazivaju negativne posljedice ako se miješaju sa nekim drugim biljkama, lijekovima ili suplimentima.

http://www.narodnamedicina.info/

Nema komentara:

Objavi komentar