Dobro dosli

aa

srijeda, 31. kolovoza 2016.

NIJE BEZAZLENO: Koristila je popularnu FARBU za kosu, a nedugo zatim završila u bolnici!

6865


Mnoge boje za kosu koje koriste milioni žena širom svijeta su povezane sa kancerom. Britanski naučnici kažu da setovi za farbanje kose i boje koje se koriste u skupim salonima predstavljaju potencijalni rizik za zdravlje!

Da bi se formirao jedan od najmoćnijih kancerogenih spojeva poznatih čovjeku hemikalije u bojama za kosu mogu reagovati s duhanskim dimom i drugim zagađivačima u zraku.

S obzirom da više od trećine žena i jedan od deset muškaraca farba svoju kosu rizik je ogroman za veliki broj ljudi. Međutim, u kozmetičkoj industriji snažno negiraju ove tvrdnje.

Koža može biti prožeta hemikalijama koje se mogu naći u bojama za kosu i ostati na glavi ili kosi čak i godinama nakon nanošenja boje. Umjesto tih kancerogenih boja za kosu bolje bi bilo da se okrenete prirodnim metodama za farbanje.



Ako koristite kafu za farbanje kose, dobit ćete željeni sjaj, sjenu, pa čak i promicati rast kose pomoću ove jednostavne prirodne smjese od kafe.

Trebate da pripremite stvarno jaku organsku kafa, po mogućnosti espresso. Neorganska kafa najvjerojatnije sadrži neke dodatne hemikalije. Kada se napravili, pustite da se vaša kafa ohladi.

Pomiješati 2 kašike zrna organske kafe i 1 šoljicu hladne pripremljene kafe te ostaviti malo da odstoji. Nanesite smjesu na kosu i ostavite oko sat vremena. Bez ikakve štete dat će vašoj kosi lijepu boju čokolade.

Jednostavno ispiranje kafom

Šamponirajte vašu kosu, a zatim ulijte kafu preko kose. Ostavite da odstoji 20 minuta. Za ispiranje kafe iz svoje kose koristite jabučni ocat. Zatim ga isperite toplom vodom.

U slučaju da ne vidite rezultate odmah, ponovite isti postupak nekoliko dana za redom kako bi se omogućilo da kafa prodrije u vlasi vaše kose.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar