Dobro dosli

aa

srijeda, 31. kolovoza 2016.

STUDIJE SU OTKRILE: “Ova metoda može obnoviti vaš cijeli imunološki sistem za samo 3 dana”




Kako Tegraph izvještava, skupina znanstvenika na Sveučilištu Južne Kalifornije su otkrili da post od samo tri dana može obnoviti cjelokupni imunološki sistem, čak i kod starijih osoba.

Najnovija istraživanja pokazuju da post stimulira ćelije za proizvodnju novih bijelih krvnih stanica, koje bi mogle pomoći u borbi protiv bilo kakve infekcije.

Također su otkrili da post može pomoći ljudima sa slabim imunološkim sistemom, uključujući i pacijente koji boluju od raka a na hemoterapiji su.


 


Post je također koristan za starije osobe, zbog toga što njihov imunološki sistem slabi zbog procesa starenja, tako da oni nisu u mogućnosti da se bore čak ni protiv uobičajenih bolesti .

Znanstvenici objašnjavaju da post “okreće regenerativni prekidač”, koji podstiče matične ćelije da stvaraju nove bijele stanice, bitne za regeneraciju imunološkog sistema.

Valter Longo je autor odgovoran za studiju i profesor je na USC Davisovu školu gerontologije. Prema njegovim riječima, “kad gladujete, sistem nastoji uštedjeti energiju, a jedna od stvari koja može sačuvati energiju je recikliranje većeg broja imunoloških stanica koje nisu potrebne, posebno onih koje mogu biti oštećena”.

Longo je također objasnio “Uz sistem koji je teško oštećen hemoterapijom ili starenjem, ciklus posta može doslovno obnoviti imunološki sistem”

http://www.narodnamedicina.info/

Nema komentara:

Objavi komentar