Dobro dosli

aa

srijeda, 28. rujna 2016.

Naučnici u Amsterdamu uništili RAK DOJKE za samo 11 dana, bez HEMOTERAPIJE!

89797

Novi mogući lijek za rak su otkrili stručnjaci iz Evrope, tačnije u Amsterdamu. Rak dojke je najčešći oblik raka kod žena. Čini 16% karcinoma kod žena i 22.9% invazivnih karcinoma kod žena.

18% smrti uzrokovane rakom, uključujući muškarce i žene je uzrokovano rakom dojke. Profesor Nigel Budred je u Amsterdamu predstavio Herceptin i  Lapatinib kao potencijalne lijekove za rak dojke.

Predstavljeni su na evropskoj konferenciji za rak dojke. Herceptin je odobren za liječenje u ranoj fazi raka dojke, faktor rasta epidermalnog receptora 2-pozitivno (HER2+).



Treba utvrditi da li se rak  proširio na limfne čvorove ili se nije. Ako se rak nije proširio na limfne čvorove, rak treba estrogen ili progesteron negativni receptor (ER/PR) ili imaju istu visoku stopu rizika.

Takođe otklanja potrebu za hemoterapijom i operacijom. Kosa vam neće opadati i tijelo vam se neće drastično mijenjati.

Rezultati istraživanja u kojem je učestvovalo 257 žena kojima je dijagnostikovan HER2 pozitivni rak. Polovina ovih žena su počele koristiti ovaj lijek.

Uvtrđeno je da prva grupa 11% oslobodila kancerogenih ćelija za samo dvije sedmice liječenja. 17% slučajeva je pokazalo smanjnje tumora.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar