Dobro dosli

aa

nedjelja, 30. listopada 2016.

Ginekolog vam neće reći OVO, jer to ne možete kupiti: Uništava gljivice, bakterije i miris! P

ginekolog


Najbolja stvar je što to imate u svojoj kući! Prije ili kasnije svaka žena mora ići kod ginekologa sa simptomima za koje je neugodno govoriti o tome. Crvenilo, genitalni svrbež, oticanje sluznice, bol u stomaku, izlučevine ružnog mirisa… Vaginitis je upala sluznice vagine uzrokovane patogenim bakterijama ili gljivicama. 


Ova bolest pogađa oko trećinu žena u reproduktivnoj dobi. Da bismo razumjeli uzrok vaginitisa, važno je imati na umu da je vaša vagina dom mnogih različitih mikroorganizama (korisnih i patogenih). Njihova ravnoteža ovisi o starosti, načinu života, i funkciji jajnika žene. Sve te stvari utiču na sadržaj glikogena u vaginalnom zidu, koji je pretvoren u visokoj koncentraciji mliječne kiseline i spriječava širenje loših bakterija. Alkalna okolina u rodnici može uzrokovati različite bolesti. Upotreba antibiotika za liječenje ovog stanja može čak i pogoršati problem, što rezultira širenjem gljivičnih infekcija. Lijekovi i druge hemikalije mogu izazvati alergijske reakcije i pretjeranu suhoću. Odlična vijest je da postoje prirodni lijekovi koji normaliziraju mikrofloru vagine i eliminišu neželjene znakove vaginitisa. Ocat Pomiješajte 2 kašike octa sa 9% kiselosti sa 4 šoljice kipuće vode. Isperite vanjske dijelove svoje genitalije s ovim pripravkom. Ponovite ovaj postupak svaki dan dok neugodni simptomi nestanu. Čaj od kamilice Kuhajte 4 šoljice vode i dodajte 2 kašike suhog cvijeća kamilice i kuhajte 5-10 minuta. Isperite i operite vaše genitalije ovim napitkom. Ponavljati ovaj tretman dok se mikroflora ne normalizira. Sok od limuna Otopiti 1 kašiku limunova soka u 4 šoljice mlake vode. Tuširati se ovom smjesom. Kako bi se spriječile daljnje vaginalne infekcije koristite donje rublje od prirodnih materijala, kao i za intimnu upotrebu blagih proizvoda za higijenu koji sadrže mliječnu kiselinu.

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2016/10/30/ginekolog-vam-nece-reci-ovo-jer-to-ne-mozete-kupiti-unistava-gljivice-bakterije-i-miris-2/

Nema komentara:

Objavi komentar